Uiensoep

Lieve Mirjam,

Het is alweer de vierde keer dat ik je verjaardag zonder jou moet vieren. Ondanks dat er niets meer te geven valt, denk ik na over een cadeau.

Ik zou een tandem huren. Je glundert verrast, maar waarschuwt me: jouw kilometergrens ligt lager dan de mijne. Ik moet voorop, want je laat je graag leiden. Terwijl we verdwalen omdat we de fietsknooppunten uit het oog verliezen, vraag je wat me bezighoudt. Ik vertel je hoe het écht met me gaat, want tegen jou kan ik alles zeggen.

We krijgen de slappe lach om iets onbenulligs, en dan later nog eens omdat we niet meer weten waarom de eerste keer zo lollig was. Jij staat geduldig op de uitkijk terwijl ik in de bosjes voor de derde keer ga plassen. Ik houd wijselijk mijn mond als jij begint te klagen over zadelpijn.

Halverwege trakteer ik op uiensoep, want dat vind je zo lekker. En op appeltaart met slagroom, ook al hebben we geen honger meer, je bent immers jarig.

We zouden samen door het leven trappen, jij en ik. In de oktoberzon stuiven we over de weg, een spoor van bronzen blaadjes dwarrelt achter ons neer. We maken herinneringen, want dat is je gebod.

Op wat je 41e verjaardag zou zijn geweest, ga ik wandelen met je broer. Of deze ontmoeting me lang zal bijblijven, moet nog blijken. Wat ik wel zeker weet, is dat we mooie herinneringen zullen ophalen. En daarna toost ik op jou lieve Mirjam, met een kop uiensoep.

3 reacties op “Uiensoep

  1. Oktober overvalt ons ieder jaar.
    We kijken naar elkaar na een overvolle zomer. En we zijn alweer veranderd, maar het voelt niet meer vertrouwd….. een mooie tekst van Bløf.. oktober 1, 2 en 30 zijn data die mij in herinnering heel dicht brengen bij mijn lieve vriendin… ❤ mooie momenten voor altijd een geschenk tot in de eeuwigheid … mooie blog.. veel liefs Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.