Spelletjes

Als ik mijn Instagram moet geloven, speelt iedereen dezer dagen spelletjes. Zelf heb ik een bloedhekel aan spelletjes spelen. Letterlijk en figuurlijk, maar we hebben het hier over de letterlijke variant. Hoe dat zo, vraag je je misschien af? Welnu, men neme een broertje en een zusje, een flinke handvol slecht tegen je verlies kunnen, een snufje valsspelen en je hebt het recept voor een pan gigantische ruzie. En een levenslange aversie tegen bord-, kaart-, dobbel- en gezelschapspellen.

Toch hebben mijn wederhelft en ik de afgelopen dagen heel wat afgespeeld. Het leggen van laminaat is namelijk net Ganzenbord voor gevorderden, Stratego voor specialisten en Party & Co voor professionals. Kijkend naar onze bankrekening zijn we niet zo goed in Monopoly, hoewel het net zo lang duurt voordat je klaar bent. Het manoeuvreren van kasten en deuren door vier verschillende ruimtes zonder de versgelakte kozijnen te raken, is net Mikado. En het in elkaar passen en meten van planken heeft, zo blijkt, veel overeenkomsten met een potje Mastermind.

Alle speltactieken en bijbehorende emoties komen voorbij. De angst om niet uit komen (wat moeten we doen als we niet genoeg laminaat hebben gekocht nu alle winkels dicht zijn?!). De euforie van een slimme zet (joehoe, dat plankje past precies, we hoeven niet te zagen!). Het valsspelen (stiekem onder in de kast een los plankje leggen want dat ziet toch niemand). Helemaal opgaan in het spel en de tijd vergeten (sorry buurvrouw dat we om tien uur ’s avonds nog aan het timmeren waren).

Naarmate de tijd vordert, worden we fanatieker. Als hij in de kast moet kruipen omdat hij alleen van binnenuit de schuifdeur los kan schroeven, laat ik hem even in zijn gevangenis zweten. Hij slaat een beurt over met koken en bestelt pizza. Ook Cluedo krijgen we in de vingers – ik sla hem bijna de hersens in met een waterpas op de overloop en hij wil mij wurgen met een winkelhaak in de studeerkamer. Maar we raken het meest bedreven in Mens erger je niet, dat spreekt voor zich.

Ik wil het spelletje Laminaatje leggen toch aanbevelen. Want ik kan nu wel sjoelen in de slaapkamer en biljarten op de overloop. En dat allemaal zonder ruzie. Zo zie je maar, dat je ook over een spelletjesallergie heen kunt groeien.

Geen blogs missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

4 reacties op “Spelletjes

  1. Mooi verhaal. Het ziet er wel akelig strak uit. Trouwens ik had hem in die kast laten zitten tot na de kerst ??

  2. Het is Peter-proof gelegd! Je moet maar gauw komen keuren (en heb serieus even overwogen hem te laten zitten trouwens, maar dan had het nog langer geduurd ?)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.