‘Het leven is als een neus, je moet eruit halen wat erin zit’. Ik las het ooit in een kroeg op de wc, waar iemand het op de deur had geschreven. Amusant, een beetje smerig en waar. Niet dat ik vind dat je de hele tijd in je neus moet zitten. Wel dat je het beste moet maken van dat ene leven dat je maar hebt.

Net als een neus kan het leven kriebelen, trekken en plakken, en juist op de dagen dat het niet meezit, leer je het meest over jezelf. Op deze website vind je een verzameling blogs met levenslessen die ik leerde van veertig jaar gestrompel, gepruts en gemodder, geknutsel, gehuppel en gegrinnik. En elke dag komen er nieuwe lessen bij.

Ik schrijf over wat ik meemaak en me opvalt, waarover ik droom en me verwonder. Over mijn allerliefste, mijn hondenkind, mijn grote hobby (eten), en grote-mensendingen zoals bewust kinderloos zijn, dealen met een burn-out, en het verliezen van mijn moeder en hartsvriendin. Maar ook over onbenulligere bedoeningen, zoals mijn knalroze mountainbike, mijn liefde voor Neil Diamond én Metallica, en mijn pogingen om minder vlees te eten, en minder boeken en hondenspeeltjes te kopen. En natuurlijk over mijn belevenissen als communicatieadviseur in de meest bezielde sector die er is: de zorg.

Met een knipoog deel ik mijn levenslessen met jou. Wie weet helpt het je om het leven dat nu eenmaal schuurt, te accepteren zoals het is.

En kun je ondertussen net als ik alles uit je neus halen wat erin zit.

Vanessa Cruz