Koestercollega

Dit is een ode aan die ene collega.

Die vraagt hoe je weekend was en weet wanneer je jarig bent. Die het wél ziet als je je haar hebt geknipt. Of nieuwe kleren aan hebt. Of een paar kilo bent afgevallen. Die je mist als je op vakantie bent. Die je het liefst om je heen hebt op een teamuitje of nieuwjaarsborrel. Die een kaartje stuurt met kerstmis.

Die ene collega die om je grapjes lacht en je aan het lachen maakt. Die je gemopper aanhoort zonder gemopper. Die het aan je gezicht ziet als je thuis ruzie hebt gehad. Die je met rust laat als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Die je geheimen niet doorvertelt. Die je je dromen toevertrouwt.

Die ene collega op wie je kunt bouwen. Die maar een half woord nodig heeft. Die je rugdekking geeft en een trap onder je kont. Die je succes met je viert en je fouten goedpraat. Die je zwakheden accepteert en je sterktes stimuleert. Die je optilt en nooit laat vallen. Die luistert en naar wie je zelf ook oren hebt.

Die ene collega waar je tegenop kijkt. Waarvan je zoveel kunt leren, ook al is hij of zij zoveel jonger of ouder dan jij. Die authentiek is en waarbij je jezelf kunt zijn.

Lang leve de koestercollega.Foto: Christin Hume

Eén reactie op “Koestercollega

  1. Ha ha ha wat leuk! Een koestercollega. Maar serieus, we realiseren dit te weinig.
    Ik kan er één en ga haar linken aan dit leuke en mooie verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.